Iskustvo rada u OTP banci slika

Iskustvo rada u OTP banci

Posebnu pažnju poklanjamo stvaranju prijateljske, dinamične i ugodne radne okoline. Naše poslovanje i način rada temeljimo na našim vrijednostima. Bankarski sektor se u današnje vrijeme ubrzanih tehnoloških promjena i razvoja društvenih trendova stalno mijenja i digitalizira.

Važni su ti snaga i mobilnost? 

Posao u OTP banci omogućuje ti sudjelovanje u razvoju jake međunarodne grupacije, najbrže rastuće u Srednjoj i Istočnoj Europi. Naša međunarodna obitelj stalno raste. Sad smo prisutni na 12 tržišta, na kojima smo često i lideri u raznim rješenjima. Razmjenom znanja i iskustava s našim kolegicama i kolegama iz OTP grupe stalno ispitujemo nove mogućnosti i rješavamo izazove bankarstva za budućnost. To nam omogućuje da budemo uspješni i moderni.

Četvrta smo najveća banka na hrvatskom tržištu. Ima nas oko 2000. Mlad smo i ambiciozan tim. Poslujemo u cijeloj Hrvatskoj, s centralnim funkcijama u Splitu, Zadru, Zagrebu i mrežom organiziranom u sedam poslovnih centara. Naše direkcije, sektori i odjeli rade matrično i kreiraju jake timove, bez obzira gdje žive i rade. 

 

Imaš ambiciozne planove i voliš dinamično okruženje? 

Želiš se razvijati i upravljati svojom karijerom? Uz sav tehnološki razvoj i promjene u potrebama naših klijenata, banka je pravo mjesto za razvoj znanja i iskustva. Stalno unapređujemo naš sustav uvođenja novih zaposlenika, a razvijamo i nove platforme za dijeljenje znanja. Naši srednje pozicionirani menadžeri u prosjeku imaju 42 godine. U banci se stalno pokreće mnoštvo novih projekata, neprestano napredujemo i rastemo. Naši projekti uključuju suradnju mnogih odjela i funkcija i omogućuju uvid u razne stručne problematike i izazove. Uglavnom, nikada nam nije dosadno. 

 

Važni su ti stabilnost, sigurnost i fokus na rezultat? 

U banci imamo fer plaće, postoje razne mogućnosti nagrađivanja za rad, prema rezultatima ili ostvarenju projekata, dok su benefiti iz Kolektivnog ugovora su među najboljima u Hrvatskoj. Naše kolegice i kolege u prosjeku su u banci zaposleni 13,5 godina, a stalno popunjavamo naše timove novima. Poslovne strategije, ciljevi i smjer razvoja redovno se komuniciraju svima. Uspjeh je zajednički i u njemu svatko ima svoju ulogu. Jako smo usredotočeni na rezultat i stalno propitujemo kako možemo biti bolji. Naš posao je da klijentima osiguramo najbolja financijska rješenja za njihove poslove, živote i želje. Veliko je profesionalno zadovoljstvo to ostvarivati, a za naš dobar rad nagrađeni smo povjerenjem naših klijenata. Stabilno povećavamo naše tržišne udjele u svim segmentima koji su nam važni, a vanjska vrednovanja naše stabilnosti i poslovne snage potvrđuju da smo u tome uspješni.

 

Cijeniš iskrenost, otvorenost i dobru atmosferu? 

U našoj banci vrijedi politika otvorenih vrata. Uprava i direktori su dostupni za razgovor, razmjenu mišljenja i prijedloge. U OTP banci se razvija dostupnost svih svima. Potičemo timski duh i kolegijalnost. Komuniciramo iskreno. Možeš otvoreno i iskreno reći svoje mišljenje i iznijeti ideje u svakodnevnom radu, anketama, ali i izravnim razgovorima. Mi ideje i prjedloge nagrađujemo u našim posebnim programima. Na našim team building aktivnostima upoznaješ kolegice i kolege, učiš i razmjenjuješ iskustva. Pronalaziš ljude s kojima možeš dijeliti interese i poduzimati zajedničke poduhvate. 

 

Vjeruješ u vrijednost društvenog angažmana? 

Jako smo povezani s našim zajednicama. Potičemo sudjelovanje naših zaposlenika u raznim društvenim i humanitarnim inicijativama. Naše kolegice i kolege sudjeluju u kreiranju i provedbi donacijskih programa, volontiraju u zajednici, trče na humanitarnim utrkama i dobrovoljni su darovatelji krvi. Našu odgovornost pokazujemo i u educiranju građana o financijskim pitanjima, sudjelovanjem u radu fakulteta i suradnji s mladim generacijama na razne načine. Odgovornost i održivi razvoj su nam važni u svim aspektima. Tako smo prva banka koja ima vlastito fotonaponsko napajanje u tri grada, ulažemo u elektromobilnost i energetsku učinkovitost. Zalažemo se za poštivanje ljudskih prava i vjerujemo da našu radnu okolinu obogaćuju raznoliki ljudi. Zato gradimo kulturu koja je uključiva prema svim oblicima raznolikosti.