Skočite na početnu stranicu
 
 
  Skočite na početnu stranicu

Press servis

     

Priopćenja objavljena u 2006. godini

OTP banka obilježila Svjetski dan štednje donacijama sveučilišnim knjižnicama

100.000 kuna sveučilišnim knjižnicama za nove knjige

Zadar, 31. listopada 2006.
U okviru programa «Zeleno svjetlo za znanje» OTP banka obilježila je Svjetski dan štednje darivajući sveučilišne knjižnice u svojim poslovnim centrima u Zadru, Puli, Dubrovniku, Splitu i Sisku u ukupnom iznosu od 100.000 kuna.

U zajedničkoj akciji obilježavanja Svjetskog dana štednje predstavnici OTP banke posjetili su sveučilišne knjižnice u Zadru, Puli, Dubrovniku, Splitu i Sisku donirajući 20.000 kuna svakoj knjižnici u okviru programa «Zeleno svjetlo za znanje». OTP banka već tradicionalno obilježava Dan štednje prigodnim aktivnostima, a ovogodišnjim donacijama želi još jednom istaknuti važnost štednje i ulaganja u znanje kao temelja sigurne budućnosti.   

Donirana sredstva namijenjena su obnovi fonda znanstvenih i stručnih knjiga sveučilišnih knjižnica i nabavku računala za knjižnicu u Puli, a donacijom Sveučilišnoj knjižnici u Splitu banka podupire projekt zaštite hrvatske kulturne baštine. Naime, vrijedna Zbirka starih i rijetkih knjiga, Zbirka rukopisa iz 15. i 16. stoljeća te Zbirka serijskih publikacija s početka 19. do konca 20. stoljeća, koja je prema rješenju Ministarstva kulture pod preventivnom zaštitom, bit će prebačene u digitalni format kako bi se originalna građa u cjelosti sačuvala.

OTP banka pripremila je i prigodne poklone za marljive studente koji su se tijekom ove godine najviše koristili knjigama u knjižnicama. Banka je time željela naglasiti i važnost kontinuiranog profesionalnog usavršavanja i razvoja društva znanja.

Poslovne jedinice OTP banke u Puli, Pazinu, Rovinju i Labinu i Poslovni centar u Sisku ugostili su djecu iz vrtića i osnovnih škola te ih, kao i svake godine, razveselili prigodnim poklonima dobrodošlice. 

Kontakt osoba za medije:
Danijela Omelić
tel: 072 201 697, GSM: 091 450 1545
e-mail: danijela.omelic@otpbanka.hr