Mjere prevencije širenja zaraze virusom COVID-19

Mjere prevencije širenja zaraze virusom COVID-19

OTP banka d.d za vrijeme opasnosti od širenja zaraze koronavirusom poziva sve klijente i djelatnike na odgovorno ponašanje. Jedino poštujući preporučene mjere prevencije možemo doprinijeti smanjenju daljnjeg širenja virusa COVID-19.

Sukladno informacijama i uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva zdravstva, poduzeli smo dodatne mjere prevencije u svrhu zaštite zdravlja svih nas te vam ih donosimo u nastavku i vas kao naše cijenjene klijente savjetujemo da ih se pridržavate.

Zbog izvanredne i neizvjesne situacije u vezi s virusom COVID-19, OTP banka d.d. je donijela mjere za pomoć i lakše poslovanje s građanima i poslovnim subjektima koje predstavljamo u nastavku.

Digitalno bankarstvo – brzo, jednostavno i sigurno

Sve klijente pozivamo, kada god je to moguće, da svoje poslovanje s bankom obavljaju putem digitalnih ili telefonskih kanala:

 

 

 

Mjere prevencije u poslovnoj mreži

Ukoliko niste u mogućnosti svoje poslovanje s bankom obaviti putem naših digitalnih kanala, želimo vas informirati da naša poslovna mreža radi po prilagođenom radnom vremenu. Privremena radna vremena poslovnica, koja svakodnevno ažuriramo, možete pronaći ovdje.

Želimo vas informirati kako je za klijente obavezno nošenje zaštitne maske u poslovnicama. Dodatno, uveli smo i ograničavanje broja klijenata u poslovnici uzimajući u obzir broj šaltera u pojedinoj poslovnici (jedan klijent po šalteru) te vas molimo da se pri korištenju usluge poslovnice pridržavate uputa zaposlenika poslovnice i/ili zaštitara te da red čekate ispred poslovnice na otvorenom dok klijent ispred vas ne bude uslužen. Također, kako bismo što bolje zaštitili zdravlje svih zaposlenika i klijenata stalno preusmjeravamo i potičemo klijente na korištenje digitalnih kanala te smo uveli smo maksimalne mjere zaštite u poslovnice. Naime, OTP banka d.d. je prva banka koja je ugradila pleksiglas pregrade na šalterima.

Prilikom korištenja uređaja poput POS aparata ili bankomata, zbog osobne sigurnosti preporučamo upotrebu jednokratne maramice ili papirnatog ručnika kojim ćete prekriti tipke prije upisa PIN broja.

Sve naše poslovne klijente i partnere pozivamo da zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti naših djelatnika, ukoliko je moguće sastanke odrađuju putem telefona, a za sve koji su zbog poslovnih obaveza primorani dolaziti u naše prostore, molimo da se pri ulasku pridržavaju naših propisanih preventivnih mjera. Mjere uključuju popunjavanje kratkog upitnika o mogućoj izloženosti virusu, kao i upotrebu dezinfekcijskih sredstava za ruke nabavljenih u tu svrhu.

 

Mjere za klijente fizičke osobe

OTP banka d.d. je odlučila pomoći svojim klijentima kojima su preventivne mjere suzbijanja širenja COVID-19 ozbiljno narušile ili će narušiti sposobnost uredne otplate financijskih obveza. Kao mjeru olakšanja otplate kredita OTP banka d.d. svojim klijentima nudi odgodu otplate svih kreditnih obveza na minimalno 3 mjeseca uz mogućnost produženja roka otplate a sve informacije o uvjetima i podnošenju zahtjeva pronađite ovdje.

Dodatno, banka je do 1. rujna 2020. obustavila provođenje obrada ažuriranja visine dozvoljenog prekoračenja po tekućim računima.

U skladu s odlukama i preporukama HNB-a i Nacionalnog stožera civilne zaštite a u svrhu dodatne zaštite klijenata:

  • prilikom korištenja POS uređaja na prodajnim mjestima, povećali smo maksimalni pojedinačni iznos beskontaktnih transakcija Mastercard i Maestro kartica OTP banke bez autorizacije PIN-om sa 100 na 250 kuna.

 

Dodatne mjere za poslovne klijente

OTP banka d.d. je putem FINA-e započela s prikupljanjem prijava svojih poslovnih klijenata u svrhu korištenja mjera pomoći gospodarstvu zbog provedbe preventivnih mjera širenja virusa COVID-19.

Poslovni klijenti se mogu prijaviti za odgodu otplate kredita, reprogram kredita ili kredit za likvidnost. Saznajte više.

 

O svim daljnjim mjerama u ophođenju i našem poslovanju ćemo sve naše cijenjene klijente redovno informirati svim dostupnim kanalima.

Zahvaljujemo vam na razumijevanju i suradnji te vjerujemo kako će odgovorno ponašanje svih nas dovesti do normalizacije situacije u što kraćem roku.