Stipendije OTP banke

Stipendije OTP banke

Dodijeljene stipendije OTP banke

Temeljem objavljenog natječaja za stipendiranje izvrsnih studenata proveden je selekcijski postupak te su izabrani kandidati koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendije OTP banke d.d. Kandidat koji je ostvario najbolje rezultate ostvario je stipendiju u iznosu od 4.000 kn mjesečno, dok su preostali kandidati ostvarili stipendiju u iznosu od 1.600 kn mjesečno. Vjerujemo da će studentska stipendija zasigurno pomoći dobitnicima i njihovim obiteljima, ali i poslužiti kao dobar motivator za daljnje postizanje izvrsnih rezultata.

Čestitamo svim dobitnicima stipendija!

 

 

Studiraš na diplomskom studiju informatike i matematike? Ovo je prava adresa za tebe! Prijavi se u program za dodjelu stipendija OTP banke do 31. listopada 2016. i uđi u izbor za jednu od šest stipendija koje će ti pomoći na tvom putu do uspjeha! OTP banka najboljima će dodijeliti stipendiju za izvrsnost u iznosu od 4.000,00 kn mjesečno te pet stipendija u iznosu od 1.600,00 kn mjesečno. Vjeruješ da si i ti među njima? Prijavi se, jer tražimo baš tebe! 

Kako do stipendije OTP banke?

Prouči uvjete natječaja i popuni obrazac prijave - za to ti je potrebno samo nekoliko minuta. Popunjeni obrazac skupa s potrebnom dokumentacijom pošalji na e-mail adresu stipendije@otpbanka.hr do 31. listopada 2016. godine.

Uvjeti natječaja za stipendiju OTP banke

Tko može konkurirati za stipendiju OTP banke?

Ukoliko si redovan student i imaš izvrsna postignuća u znanju i ocjenama na diplomskom studiju sljedećih fakulteta:

 • Fakultet elektrotehnike i računarstva
 • Fakultet organizacije i informatike
 • Prirodoslovno-matematički fakultet (matematički odjel)

te imaš prosjek ocjena za vrijeme cjelokupnog studiranja 4.0 ili više, možeš se prijaviti za dobivanje stipendije OTP banke.

Iznos stipendije?

 • Jedna stipendija za izvrsnost u iznosu od 4.000,00 kuna mjesečno i
 • Pet stipendija u iznosu od 1.600,00 kuna mjesečno

Kako se vrši prijava ?

Prijava se vrši popunjavanjem prijavnog upitnika koji se nalazi na web stranici OTP banke. Uz popunjeni prijavni upitnik potrebno je priložiti sljedeće dokumente:

 • potvrda o upisu
 • preslika indeksa
 • preporuka barem jednog profesora s fakulteta

Prijave se šalju na e-mail adresu stipendije@otpbanka.hr

Do kada se zaprimaju prijave?

Zainteresirani studenti svoje prijave mogu slati najkasnije do 31.10.2016. godine.

Što nudimo stipendistima?

Osim financijske potpore OTP banka svojim stipendistima nudi sljedeće:

 • mogućnost obavljanja stručne prakse
 • pružanje pomoći oko izbora ili izrade diplomskog rada
 • mogućnost pohađanja in house obrazovnih programa

i posljednje, ali najvažnije : nudimo posao odmah po završetku fakulteta!

Kako ćemo izabrati stipendiste?

Studenti koji zadovoljavaju sve uvjete biti će pozvani na testiranje i selekcijski intervju. Student koji temeljem prosjeka ocjena i postignutog uspjeha na selekcijskom postupku bude imao najbolji rezultat ostvarit će stipendiju za izvrsnost u iznosu od 4.000,00 kuna mjesečno, dok će preostalih pet studenata na rang ljestvici uspješnosti ostvariti stipendiju u iznosu od 1.600,00 kuna mjesečno. Izabrani kandidati biti će obaviješteni usmenim i/ili pisanim putem o rezultatima natječaja. Imena dobitnika stipendija bit će objavljena na web stranici OTP banke.

Kako se regulira pravo na stipendiju?

OTP banka će sa korisnikom stipendije sklopiti Ugovor o stipendiranju kojim se uređuju međusobna prava i obveze banke i studenta korisnika stipendije, koji se raskida u slučaju neizvršavanje obveza studenata ili u slučaju samovoljnog odustajanja od studija.

Područja u banci u kojima im nudimo zaposlenje po završetku školovanja?

Stipendistima nudimo zaposlenje u jednom od navedenih područja u banci:

 • IT
 • upravljanje rizicima
 • poslovno bankarstvo
 • financije
 • maloprodaja

Koje su obveze stipendista? 

Svaki stipendist mora redovito izvršavati obveze na fakultetu te najkasnije do datuma definiranog Ugovorom završiti studij. Po završetku  školovanja, stipendist je obvezan ostati u radnom odnosu u banci najmanje dvostruko duže od vremena u kojem mu je isplaćivana stipendija.