Kvalitetni i uspješni zaposlenici
čine našu banku posebnom.

Program orijentacije novih zaposlenika

Mi znamo kako je uzbudljiv svijet bankarstva. Kroz naš Pro-Novo program svi naši novi zaposlenici započinju pripreme za to uzbudljivo putovanje.

Pro-novoOrijentacija novozaposlenih je integralni dio naše funkcije upravljanja ljudskim potencijalima, putem koje svim novim zaposlenicima osiguravamo informacije potrebne za početak i nastavak uspješne karijere te promovira široko razumijevanje banke kao financijske institucije. Međutim, ono što sadrži naš Pro-Novo program nije samo uvid u skup informacija, općih pravila, propisa ili obavezno korporativno štivo, već je uvod u zbir svega onoga što čini smisao našeg svakodnevnog rada, od načela kojih se držimo u našem poslovanju, svrhe našeg postojanja, onoga što želimo postati, do načina na koji ćemo to postići.

Tradicionalni način uvođenja i orijentacije novozaposlenih u radno okružje postaje sve neprikladnije na promjenjivom tržištu rada u kojemu je fluktuacija radne snage, a poglavito talenata, slobodna i vrlo dinamična. Upravo smo zbog toga kroz naš Pro-Novo program učinili dodatni iskorak ka realizaciji naše težnje – postati izabrani poslodavac, a kvalitetni i uspješni zaposlenici će biti izbor OTP banke.

Naš Pro-Novo program osigurava novim zaposlenicima najvažnije opće informacije za početak jednog dugotrajnog i dinamičnog procesa učenja, stjecanja novih znanja i vještina. Mi u OTP banci smo spoznali kako je vrijeme za svježa razmišljanja i adaptaciju na jedinstven pristup vođenja i orijentacije novozaposlenih u naše radno okružje, u naš uzbudljiv svijet bankarstva.

 

 

Poruka dobrodošlice naše direktorice Direkcije organizacije i upravljanja ljudskim potencijalima 

 
Dragi kolega / Draga kolegice,
 
Damira Burčul

U ime mojih kolega i kolegica te u svoje osobno ime želim Vam izraziti dobrodošlicu u naš OTP tim. Uvjerena sam da ćete kao novi član našeg tima na svom radnom mjestu naći mnoge mogućnosti, kako za profesionalni, tako i za osobni rast i razvoj.

 
Mi u OTP banci nastojimo stvoriti okružje u kojemu su naše temeljne vrijednosti integrirane u ono što radimo za naše klijente, vlasnike, zaposlenike i zajednice u kojima djelujemo. Vjerujemo da svaki zaposlenik izravno doprinosi rastu i uspjehu OTP banke i nadamo se da ćete biti ponosni što ste postali njezinim članom. Uvjerena sam da će Vaši osobni doprinosi pomoći našoj Banci da dostigne svoju viziju, a također se nadam da će iskustvo koje ovdje dobijete obogatiti Vašu karijeru i pomoći Vam također i u postizanju osobnih ciljeva.
Nadam se da će Vam naš „Pro-Novo“ program, kako iz praktičnih razloga zovemo ovaj opći Program orijentacije za novozaposlene, biti vrijedan izvor informacija i pomoći Vam u razumijevanju pravila i procedura te vaših prava i obveza. Predstaviti ćemo Vam također našu OTP banku kroz povijest njezinog nastajanja, internu organizaciju, njezine vrijednosti i temeljne aktivnosti. Upoznat ćemo Vas i s nizom drugih poslovnih segmenata naše Banke, ali isto tako i s ulogom zaposlenika u poslovnom procesu.
 
Stoga, ukoliko imate bilo kakvih pitanja u svezi ovog Programa ili drugih materijala koji će Vam biti dostupni u procesu Vaše opće orijentacije i uvođenja u radno okružje, nemojte se ustručavati zatražiti pomoć od Vašeg neposrednog rukovoditelja ili osoblja Direkcije organizacije i upravljanja ljudskim potencijalima. Uvjerena sam da će Vam oni, kao uostalom i sve ostale kolege i kolegice s kojima ćete svakodnevno ili povremeno surađivati, pomoći da se osjećate dobrodošlim te nadasve korisnim i zadovoljnim članom našeg OTP tima. Mi smo svjesni da su educirani i motivirani zaposlenici naša najveća vrijednost pa ćemo Vam na tom putu biti istinska potpora.
 
Nadam se da će Vam zaposlenje u OTP banci biti izazov i nagrada, jer naš uspjeh ovisi i o Vama.
Još jedanput, dobrodošli u OTP banku !
 
 
S poštovanjem,
Damira Burčul
Direktorica Direkcije organizacije i
upravljanja ljudskim potencijalima