Kvalitetni i uspješni zaposlenici
čine našu banku posebnom.

Pro-novo program orijentacije novih zaposlenika

Mi znamo kako je uzbudljiv svijet bankarstva. Kroz naš Pro-Novo program svi naši novi zaposlenici započinju pripreme za to uzbudljivo putovanje.

Orijentacija novozaposlenih je integralni dio naše funkcije upravljanja ljudskim potencijalima, putem koje svim novim zaposlenicima osiguravamo informacije potrebne za početak i nastavak uspješne karijere te promovira široko razumijevanje banke kao financijske institucije. Međutim, ono što sadrži naš Pro-Novo program nije samo uvid u skup informacija, općih pravila, propisa ili obavezno korporativno štivo, već je uvod u zbir svega onoga što čini smisao našeg svakodnevnog rada, od načela kojih se držimo u našem poslovanju, svrhe našeg postojanja, onoga što želimo postati, do načina na koji ćemo to postići.

Tradicionalni način uvođenja i orijentacije novozaposlenih u radno okružje postaje sve neprikladnije na promjenjivom tržištu rada u kojemu je fluktuacija radne snage, a poglavito talenata, slobodna i vrlo dinamična. Upravo smo zbog toga kroz naš Pro-Novo program učinili dodatni iskorak ka realizaciji naše težnje – postati izabrani poslodavac, a kvalitetni i uspješni zaposlenici će biti izbor OTP banke.

Naš Pro-Novo program osigurava novim zaposlenicima najvažnije opće informacije za početak jednog dugotrajnog i dinamičnog procesa učenja, stjecanja novih znanja i vještina. Mi u OTP banci smo spoznali kako je vrijeme za svježa razmišljanja i adaptaciju na jedinstven pristup vođenja i orijentacije novozaposlenih u naše radno okružje, u naš uzbudljiv svijet bankarstva.

 

 

Poruka dobrodošlice naše direktorice Direkcije organizacije i upravljanja ljudskim potencijalima 

 
Dragi kolega / Draga kolegice,
 

U ime mojih kolega i kolegica te u svoje osobno ime želim Vam izraziti dobrodošlicu u naš OTP tim. Uvjerena sam da ćete kao novi član našeg tima na svom radnom mjestu naći mnoge mogućnosti, kako za profesionalni, tako i za osobni rast i razvoj.

 
Mi u OTP banci nastojimo stvoriti okružje u kojemu su naše temeljne vrijednosti integrirane u ono što radimo za naše klijente, vlasnike, zaposlenike i zajednice u kojima djelujemo. Vjerujemo da svaki zaposlenik izravno doprinosi rastu i uspjehu OTP banke i nadamo se da ćete biti ponosni što ste postali njezinim članom. Uvjerena sam da će Vaši osobni doprinosi pomoći našoj Banci da dostigne svoju viziju, a također se nadam da će iskustvo koje ovdje dobijete obogatiti Vašu karijeru i pomoći Vam također i u postizanju osobnih ciljeva.
Nadam se da će Vam naš „Pro-Novo“ program, kako iz praktičnih razloga zovemo ovaj opći Program orijentacije za novozaposlene, biti vrijedan izvor informacija i pomoći Vam u razumijevanju pravila i procedura te vaših prava i obveza. Predstaviti ćemo Vam također našu OTP banku kroz povijest njezinog nastajanja, internu organizaciju, njezine vrijednosti i temeljne aktivnosti. Upoznat ćemo Vas i s nizom drugih poslovnih segmenata naše Banke, ali isto tako i s ulogom zaposlenika u poslovnom procesu.
 
Stoga, ukoliko imate bilo kakvih pitanja u svezi ovog Programa ili drugih materijala koji će Vam biti dostupni u procesu Vaše opće orijentacije i uvođenja u radno okružje, nemojte se ustručavati zatražiti pomoć od Vašeg neposrednog rukovoditelja ili osoblja Direkcije organizacije i upravljanja ljudskim potencijalima. Uvjerena sam da će Vam oni, kao uostalom i sve ostale kolege i kolegice s kojima ćete svakodnevno ili povremeno surađivati, pomoći da se osjećate dobrodošlim te nadasve korisnim i zadovoljnim članom našeg OTP tima. Mi smo svjesni da su educirani i motivirani zaposlenici naša najveća vrijednost pa ćemo Vam na tom putu biti istinska potpora.
 
Nadam se da će Vam zaposlenje u OTP banci biti izazov i nagrada, jer naš uspjeh ovisi i o Vama.
Još jedanput, dobrodošli u OTP banku !
 
 
S poštovanjem,
Damira Burčul
Direktorica Direkcije organizacije i
upravljanja ljudskim potencijalima