Napomene za klijente za vrijeme trajanja opasnosti širenja zaraze virusom COVID-19

OTP banka d.d za vrijeme opasnosti od širenja zaraze koronavirusom poziva sve klijente i djelatnike na odgovorno ponašanje jer jedino poštujući preporučene mjere prevencije možemo doprinijeti smanjenju daljnjeg širenja virusa.

Sukladno informacijama i uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva zdravstva, poduzeli smo dodatne mjere prevencije u svrhu zaštite zdravlja svih nas te vam ih donosimo u nastavku i vas kao naše cijenjene klijente savjetujemo da ih se pridržavate.

 

Digitalno bankarstvo

Sve klijente pozivamo, kada god je to moguće, da svoje poslovanje s bankom obavljaju putem digitalnih ili telefonskih kanala:

 

Poslovna mreža

Ukoliko niste u mogućnosti svoje poslovanje s bankom obaviti putem naših digitalnih kanala, želimo vas informirati da naša poslovna mreža radi po prilagođenom radnom vremenu sukladno raspoloživom broju djelatnika. Privremena radna vremena poslovnica, koja svakodnevno ažuriramo, možete pronaći ovdje.

Želimo vas informirati kako smo uveli ograničavanje broja klijenata u poslovnici uzimajući u obzir broj šaltera u pojedinoj poslovnici (jedan klijent po šalteru) te vas molimo da se pri korištenju usluge poslovnice pridržavate uputa zaposlenika poslovnice i/ili zaštitara te da red čekate ispred poslovnice na otvorenom dok klijent ispred vas ne bude uslužen.

Kako bismo klijentima omogućili što jednostavniji pristup gotovini bez dolaženja u poslovnicu ne naplaćuju se naknade za podizanje gotovine debitnim karticama na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj.

Želeći potaknuti klijente na korištenje kartica bez potrebe dolaska u poslovnicu dodatno smo ukinuli naknadu za ponovno izdavanje i dostavu PIN-a za debitne kartice i to vrijedi za dostavu na kućnu adresu ili putem SMS-a.

Prilikom korištenja uređaja poput POS aparata ili bankomata, zbog osobne sigurnosti preporučamo upotrebu jednokratne maramice ili papirnatog ručnika kojim ćete prekriti tipke prije upisa PIN broja.

 

Poslovni klijenti i posjetitelji poslovnih zgrada banke

Sve naše poslovne klijente i partnere pozivamo da zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti naših djelatnika, ukoliko je moguće sastanke odrađuju putem telefona, a za sve koji su zbog poslovnih obaveza primorani dolaziti u naše prostore, molimo da se pri ulasku pridržavaju naših propisanih preventivnih mjera. Mjere uključuju popunjavanje kratkog upitnika o mogućoj izloženosti virusu, kao i upotrebu dezinfekcijskih sredstava za ruke nabavljenih u tu svrhu.

O svim daljnjim mjerama u ophođenju i našem poslovanju ćemo sve naše cijenjene klijente redovno informirati svim dostupnim kanalima.

 

Zahvaljujemo vam na razumijevanju i suradnji te vjerujemo kako će odgovorno ponašanje svih nas dovesti do normalizacije situacije u što kraćem roku.