Integracija INfo

 

Na putu do četvrte najjače hrvatske banke

OTP banka Hrvatska je početkom svibnja 2017. preuzela vlasništvo nad Splitskom bankom. Time je započelo stvaranje snažne nove banke koja će klijentima osigurati cjelovitu ponudu naprednih financijskih proizvoda i usluga nakon pune integracije koja se očekuje do listopada 2018.

Do tada obje banke će poslovati kao zasebni pravni subjekti. Nakon pripajanja, Splitska banka prestat će djelovati kao pravni subjekt. Od pripajanja, integrirana banka nosit će ime OTP banka Hrvatska, sa sjedištem u Splitu.

Bankarska mreža koja će nastati konačnim spajanjem banaka bit će među najvećima u Hrvatskoj, u sedam poslovnih centara diljem Hrvatske te s bogatom mrežom bankomata. Ujedinjenjem najboljih kvaliteta obiju banaka osigurat ćemo našim klijentima još više standarde bankarskih usluga za njihove financijske potrebe.

Do listopada 2018. nastat će jaka, univerzalna banka, četvrta po snazi u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 11 posto, te će poslovati s više od pola milijuna klijenata. S jačom kapitalnom bazom, buduća banka će omogućiti bolje prilike za financiranje gospodarstva, lokalnih i infrastrukturnih projekata.

Prva promjena, odnosno korist za građane, već je omogućena uslugom isplate gotovine s debitnih kartica bez naknade i to na više od 520 bankomata obiju banaka. Od ljeta 2017. Splitska banka je promijenila izgled svojih oznaka te prilagodila korporativni identitet OTP grupi.


05.07.2017.
Od 28. lipnja poslovnice OTP banke u nastavku rade prema ljetnom radnom vremenu:   Naziv Adresa Grad Radno vrijeme Svetice Divka Budaka 1D Zagreb Pon, sri, pet: 9:00-16:00 Uto, čet: 12:00-19:00 Sub: 8:00-12:00 Zabok Prilaz F. Tuđmana 9/a Zabok Pon, sri, pet: 9:00-16:00 Uto, čet: 12:00-19:00 Savska Savska 56 Zagreb Pon, sri, pet: 9:00-16:00 Uto, čet: 12:00-19:00 Dubrava Avenija Dubrava 43 Zagreb Pon, sri, pet: 9:00-16:00 Uto, čet: 12:00-19:00 Špansko...
10.05.2017.
Od ovog tjedna OTP banka i Splitska banka omogućile su svojim klijentima fizičkim osobama korištenje bankomata u obje svoje mreže bez naknade. Obje banke zajedno posjeduju jaku mrežu od preko 520 bankomata diljem Hrvatske. Klijenti Splitske banke i OTP banke mogu bez naknade podizati gotovinu debitnim karticama na svim bankomatima obje bankomatske mreže. Oslobađanje od naknada za ove transakcije odnosi se na debitne kartice fizičkih osoba obiju banaka. U slučaju ostalih kartica, za korištenje bankomata druge banke naknade će klijentima biti istovjetne onima koje imaju kod svoje matične...
05.05.2017.
OTP banka Hrvatska objavila je da je izvršenjem transakcije stekla stopostotni udjel u Splitskoj banci. Spajanjem dviju banaka nastat će po veličini četvrta banka u Hrvatskoj, s tržišnim udjelom od 11 posto.    Na konferenciji za novinare održanoj danas u Splitu, predstavnici mađarske OTP banke, OTP banke Hrvatska te Splitske banke objavili su da je kupoprodajna transakcija izvršena ranije ovog tjedna, nakon što je OTP banka dobila sva potrebna regulatorna odobrenja od Hrvatske narodne banke, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga i Agencije za zaštitu tržišnog...