Mastercard contactless prepaid kartica

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji, Mastercard® contactless prepaid kartica vam, uz uobičajenu  funkcionalnost i prednosti prepaid modela omogućuje i beskontaktno plaćanje. Kako bi plaćanje bilo još brže i jednostavnije manje iznose kupnje do 100 kuna na prodajnim mjestima možete plaćati bez upotrebe PIN-a ili potpisa. Izvrstan je izbor za prodajna mjesta na kojima kupujete svakodnevno (trgovine mješovitom robom, trafike, fast food restorani), jer značajno ubrzava transakciju plaćanja, a pogodna je i za mjesta većih okupljanja (sportske dvorane, muzeji, turističke atrakcije, festivali ili klubovi), gdje vam je posebno važna sigurnost plaćanja. Karticu Mastercard contactless prepaid možete ugovoriti i ako nemate tekući račun u OTP banci.

Iskoristite pogodnosti

Zbog specifičnosti prepaid modela kod kojeg se limit kartice i kontrola iznosa raspoloživog za potrošnju određuje uplatom. Mastercard contactless prepaid kartica je:

  • idealna za internet kupovinu jer se potencijalni rizik zlouporabe drastično smanjuje
  • prikladna za putovanja i sve situacije u kojima je rizik od zlouporabe, gubitka ili krađe kartice veći nego obično
  • odlično rješenje za roditelje koji financijski žele podržati svoju djecu, učenike ili studente

 

Ne troši vrijeme na gužvu...

Prednosti beskontaktnog i bezgotovinskog plaćanja prepoznali su i organizatori jednog od najcjenjenijih open air festivala pa se već četvrtu godinu za redom nastavlja partnerstvo OTP banke i INmusic festivala. Posjetitelji će tako i na ovogodišnjem, 12. INmusic festivalu, koristeći Mastercard contactless prepaid ili Mastercard contactless debitne kartice moći uživati u koncertima i dodatnim sadržajima bez suvišnog čekanja u redovima!

 

Pogledajte video sadržaj o Mastercard contactless karticama:

 

Zašto je beskontaktno plaćanje sigurno:

  • Kartica je prilikom plaćanja uvijek u vašim rukama, ne dajete ju trgovcu
  • Kako bi transakcija bila uspješna, karticu trebate približiti i lagano prisloniti na uređaj za prihvat kartice
  • Provodi se samo jedna transakcija plaćanja i kada greškom karticu prislonite dva puta na uređaj.
  • Zbog velike brzine obavljanja transakcije nije moguće neovlašteno detektiranje podataka s kartice
  • Radi dodatne sigurnosti svako plaćanje iznosa većeg od 100 kuna autorizira se PIN-om*

 

 

Korištenje kartice – lako kao 1,2,3

MasterCard prepaid kartica

Mastercard contactless prepaid karticu možete koristiti do visine sredstava koje ste prebacili na Mastercard contactless prepaid račun i na taj način sami određujete limit kartice. Prijenos sredstava može se obaviti na više načina, putem Internet i Mobilnog bankarstva ili u poslovnici OTP banke, s vašeg ili tuđeg tekućeg računa, s vašeg deviznog računa ili gotovinskom uplatom. Ukoliko uplatu obavljate općom uplatnicom upisujete model 17, a pod poziv na broj, broj vašeg Mastercard contactless prepaid računa (broj računa otisnut je na kartici ispod imena korisnika) te žiro račun OTP banke HR5324070001024070003. Za svaku uplatu/prijenos na račun uz Mastercard contactless karticu obračunavat će se naknada prema vrijedećim naknadama OTP banke koja se po obavljenoj uplati naplaćuje s računa uz karticu, dok su prijenosi/isplate s računa bez naknade. Za korištenje kartice ne naplaćuje se članarina, već samo jednokratna upisnina za period od 3 godine.

Na bankomatima OTP banke možete provjeriti stanje vašeg  Mastercard contactless prepaid računa te brzo i jednostavno, za jednaku cijenu kao i na ostalim prodajnim mjestima, kupovati GSM prepaid bonove (VIPme, Simpa, Tele2, Tomato i bonbon), a podizanje gotovine moguće je u poslovnicama i na bankomatima OTP banke bez naknade.

OTP banka također ima i rasprostranjenu mrežu EFT/POS terminala širom Hrvatske. Prodajna mjesta na kojima je omogućeno beskontaktno plaćanje Mastercard contactless karticom posebno su označena naljepnicom.
Ako planirate put u inozemstvo pretražite detaljan popis prodajnih mjesta s prihvatom Mastercard contactless kartica u inozemstvu.

 

Kako postati korisnik

Želite li postati korisnik Mastercard contactless prepaid kartice, upoznajte se s Općim uvjetima za izdavanje i korištenje Mastercard contactless prepaid kartice i dođite u vama najbližu poslovnicu OTP banke. Zahtjev za izdavanje Mastercard contactless prepaid kartice možete nam poslati i putem usluge OTPdirekteLEMENT@ Internet bankarstvo.
Pouzdanost i sigurnost koju vam pruža Mastercard contactless prepaid kartica pri upravljanju vašim financijama možete priuštiti i vama dragim osobama. 

 

Mastercard contactless prepaid karticu možete ugovoriti i ako nemate tekući račun u OTP banci, a otvaranjem tekućeg računa dobivate niz dodatnih pogodnosti kao što su mogućnost kontrole korištenja kartice u svakom trenutku putem SMS poruka te mogućnost ugovaranja usluga Telefonskog, Internet i Mobilnog bankarstva (OTPdirekt).
Kartica se ugovara na period od 3 godine te se prilikom ugovaranja plaća samo jednokratan trošak upisnine, a mjesečna članarina se ne naplaćuje.