Mastercard debitna kartica

Mastercard debitna kartica

 

Uz Mastercard debit karticu OTP banke vaš novac uvijek vam je pri ruci. Na putu, u omiljenom restoranu, u svakodnevnoj kupovini, Mastercard debit kartica nudi vam niz prednosti, a najvažnije od svega ona vam u svakom trenutku omogućuje jednostavan i siguran put do vlastitog novca.

Iskoristite pogodnosti

Raznovrsnost u korištenju

Mastercard debit kartica nudi mogućnost plaćanja različitih vrsta roba i usluga (namirnica, odjeće, smještaja,...) na svim prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu gdje je istaknut Mastercard debit simbol.

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji Mastercard debitna kartica vam, uz uobičajenu kartičnu funkcionalnost, omogućuje i beskontaktno plaćanje. Ova kartica izvrstan je izbor za prodajna mjesta na kojima kupujete svakodnevno (trgovine mješovitom robom, trafike, fast food, restorani), jer značajno ubrzava transakciju plaćanja, a pogodna je i za mjesta većih okupljanja (sportske dvorane, muzeji, turističke atrakcije, festivali ili klubovi).

 

Prednosti Mastercard debitne kartice

Korištenjem Mastercard debitne kartice ostvarujete sve sigurnosne prednosti beskontaktnog plaćanja:

  • kartica je prilikom plaćanja uvijek u vašim rukama, ne dajete ju trgovcu
  • kako bi transakcija bila uspješna, karticu trebate približiti i lagano prisloniti na uređaj za prihvat kartice
  • provodi se samo jedna transakcija plaćanja i kada greškom karticu prislonite dva puta na uređaj

 

Jednostavnost

Koristeći Mastercard debitnu karticu OTP banke više ne morate brinuti o radnom vremenu poslovnica jer svoj novac možete dobiti 24 sata dnevno, 365 dana u godini na svim bankomatima s oznakom Mastercard te brzo i jednostavno, za jednaku cijenu kao i na ostalim prodajnim mjestima, kupovati GSM prepaid bonove (A1, Simpa, Tele2, Tomato i bonbon). Osim brojnih bankomata, OTP banka ima i razgranatu mrežu EFT/POS terminala širom Hrvatske.

 

Ako vam hitno treba gotovina, a bankomat nije u blizini, novac sa svog tekućeg računa možete podići i na svim prodajnim mjestima Tiska. Za korisnike debitnih kartica OTP banke za građane naknada za ovu transakciju iznosi samo 5 kuna! Slično kao na bankomatu, prilikom podizanja gotovine na prodajnom mjestu Tiska birate jedan od ponuđenih, unaprijed definiranih iznosa, pa se prije korištenja usluge na prodajnom mjestu informirajte o kojim se iznosima radi. 

 

Sigurnost

Kako Mastercard debit karticom možete plaćati sve vrste roba i usluga nestaje potreba za posjedovanjem većih iznosa gotovine te se na taj način smanjuje i mogućnost gubitka novca. Prednosti korištenja kartice posebice dolaze do izražaja prilikom organizacije putovanja jer nestaje potreba za nošenjem različitih vrsta valuta, a ujedno se smanjuje rizik gubitka novca i ostvaruje dodatna sigurnost.

 

Kontrola i evidencija troškova

Za svaku transakciju Mastercard debit karticom vrši se autorizacija, što znači da se prije svakog zaduženja provjerava stanje tekućeg računa kako bi se obradila/potvrdila transakcija. Prilikom plaćanja roba i usluga ili isplate na bankomatima Mastercard debit karticom, dobivate potvrdu o izvršenoj transakciji.

 

Limit korištenja i podizanja gotovine

Ukupni dnevni limit kupovine iznosi 14.000 kuna, dnevno na bankomatu može podignuti maksimalno 8.000 kuna gotovine.

 

Kako postati korisnik

Korisnikom Mastercard debit kartice mogu postati vlasnici tekućih, deviznih i žiro računa OTP banke kojima je odobreno korištenje Mastercard debit kartice na bankomatima i EFT/POS terminalima. Korisnici Mastercard debit kartice mogu postati i osobe koje vlasnik računa opunomoći.

 

Mastercard OTP